Новият чешки премиер Петр Фиала в новогодишното обръщение предупреди чехите, че

...
Новият чешки премиер Петр Фиала в новогодишното обръщение предупреди чехите, че
Коментари Харесай

На Чехия предстои най-тежката година след разпадането ѝ през 1993

Новият чешки министър председател Петр Фиала в новогодишното обръщение предупреди чехите, че са изправени пред най-трудната година от основаването на самостоятелна Чехия заради инфлацията и растящите цени на силата, обвинявайки Русия в изнудване на Европа и пандемията от COVID-19.

Чешкият министър председател е на мнението, че Чешката република ще би трябвало да търси съдружници в Европа, да убеждава сътрудници и най-после да стартира още веднъж да строи блоковете на АЕЦ Дуковани и Темелин, както и да влага в рационални възобновими енергийни източници, тъй като това е методът се излезе от енергийната рецесия, а алтернативата е назадничавост и бедност.
Чехия вкарва наложителен PCR тест за идващите в страната
Във връзка с ограничение на разпространяването на ковид чешките управляващи постановат от 27 декември 2021 година наложителен PCR тест за в...
Прочети повече
Подобно решение, отменяне и занемаряване на Зеленото съглашение на Европейския съюз като избавление от енергийните проблеми на Чехия, в коледното си послание към нацията изиска преди дни президентът на Чехия Милош Земан.

Бившият министър председател Андрей Баби и актуалният Петр Фиала изрично отхвърлиха това, като подчертаха, че европейският план е добър и че Чехия ще остане без обилни средства, като го напусне, само че някои нереалистични оферти би трябвало да бъдат отхвърлени, а също и да се убеди Европейски Съюз да включи атомни електроцентрали и зелен газ, с което Европейската комисия в този момент се съгласява, въпреки и краткотрайно.

Обръщайки се към чешката социална телевизия ЧT, Фиала предизвести, че чехите би трябвало да се научат да живеят с третото огромно злополучие тази година, COVID-19, което до момента е лишило живота на повече от 36 000 души в страната.

 
Чехия има ново държавно управление
Чешкият президент назначи новото държавно управление, ръководено от Петр Фиала, повече от два месеца откакто алиансът на десния водач спечел...
Прочети повече
Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР